Joyzine.se


Recension - Live

Lagwagon
West Coast Riot, Göteborg
2008-06-26
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-01
Hemsida: www.lagwagon.com

Vissa tycker att Lagwagon är en aning för flamsiga, jag tycker bara att de är riktigt kul. Att de är som en lillebror till NOFX så väl musikaliskt som framtoningsmässigt kommer man inte ifrån, men där Fat Mike med anhang ofta balanserar farligt nära gränsen är Joey Cape och hans mannar bara genomfestliga. Och låtmaterialet är en välbalanserad avvägning mellan seriösa ämnen (trumslagaren Derrick Plourde som tog livet av sig 2005 avhandlas i flera låtar) och betydligt mer uppsluppna prylar.

Vad som skiljer ut Lagwagon från de flesta andra i skatepunkfåran är att de har ett betydligt popigare anslag. Det gör dem till en riktigt bra liveakt. Cape vaggar omkring på scenen och är en riktigt kul scenkaraktär (när han ber om cigg regnar det upp cancerpinnar på scenen), men framförallt låter den korte mannen rösten tala. Han sjunger riktigt, riktigt bra och skänker liv till många låtar som jag på förhand fruktat skulle kunna bli platta live. Så blir det inte. Lagwagon både låter bra och är kul att titta på. Att Cape vid ett tillfälle klantar till det och i en inräkning börjar sjunga på helt fel låt känns i sammanhanget bara som en genomcharmig detalj.

- Ni har ändå inte lyssnat på någon av våra skivor sedan 1995, erkänn, säger Cape flinande inför uppspelning av ett nytt alster och publiken jublar, det ramar in spelningen utmärkt. Alla är glada.

Efter amerikanernas gemytliga uppvisning blir det svårt för efterkommande akter att mäta sig (betänk då att både NOFX och Bad Religion står kvar på menyn), det säger ganska mycket om klassen på framträdandet. Skatepunk behöver inte vara fräck och hetsig, det räcker med lite humor, glatt humör och genomarbetade melodier så smälter i alla fall jag. Lagwagon var utan tvekan West Coast Riots höjdpunkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Festivalsommaren 2008 kommer att bli ett helvete

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner