Joyzine.se


Recension - Live

Vampire Weekend
Way Out West, Göteborg
2009-08-15
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-08-16
Hemsida: www.vampireweekend.comEn av fjolårets bästa skivor i mitt tycke, gjordes av detta fantastiskt trevliga band. Man hade kunnat ha önskat sig solsken istället för duggregn till amerikanernas glada och soliga musik, men musiken får vi i alla fall. Som sångare i Vampire Weekend känner man sig tydligen nödgad att likt Lou Reed bära solglasögon oavsett väderlek, men Ezra Koenig inser snart att det mest ser fånigt ut.

Paul Simon är en återkommande referens när man pratar om Vampire Weekend och deras självbetitlade debutskiva. Ta bara en låt som Cape Cod Kwassa Kwassa. Samma flörtar med Västindien och Afrika, och samma underhållande musik. Jag föll pladask första gången jag hörde skivan och det gör att jag blir rätt nöjd nu när jag ser bandet live. Det låter nämligen typ precis likadant. Lika bra, men inte särskilt spännande. Roligast är det helt klart när de spelar nyare låtar, som tas emot väl i havet av regnponchos framför scen. Mest bifall får dock givetvis A-Punk, med jubel och ponchoda… förlåt pogodans.

Annars verkar publiken aningen påverkad av det allt mer ihärdiga regnet. Jag påverkas också, men mest genom att bläcket inte vill fastna på det blöta pappret. Det är hursomhelst inte mer än bitvis någon festyra att tala om. Vampire Weekend gör heller inte för mycket för att elda på. Sångaren är i princip den enda som rör sig överhuvudtaget. De är tajta, de låter bra, men det saknas en nivå helt klart. Först i avslutande Walcott höjer de sig, men då är det för sent. En bra spelning med riktigt bra låtar, men nog hade jag hoppats på mer.

Foto: Erik Lindgren

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out West 2009
Årets bästa skivor 2008
Vampire Weekend (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner