Joyzine.se


Recension - Live

Infected Mushroom
Arvikafestivalen
2007-07-13
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.infected.co.il

Nej, det är bara att konstatera, israeliska Infected Mushroom är inte alls lika magiska som senast jag hade nöjet att beskåda dem i den mörka skogen. Anledningen är paradoxalt nog att de gått och blivit mer av ett liveband än de någonsin varit tidigare.

Psykedelisk trance passar kanske bättre på ett dansgolv, levererad från en DJ än framförd av ett band på en stor scen framför en mångtusenhövdad publik. I alla fall i teorin. Men israelerna har visat förr att det går att vända upp och ner på sådana sanningar. När de nu försöker göra riktig livemusik av sin flummiga repertoar istället för att bara skruva på sina reglage och gömma sig bakom sina keyboards och mixerbord blir det därför lite dubbla känslor. Med på scenen finns nu även en trummis och gitarristen Erez Netz tillåts ta betydligt mer plats än tidigare. Men det värsta av allt, gruppen har blandat in en massa onödig sång.

Infected Mushroom känns alltså lite mer strömlinjeformade den här gången, som om de vill tilltala en bredare publik och kunna kalla sig ett liveband mer än ett tranceband som framför sin musik någorlunda live. Ändå dunkar det på ganska bra bitvis. De har ju trots allt en hel del bra låtar och ljudbilden är tungt rå. Trots detta blir det lite segdraget en sen natt som denna. Mindre live och mer hårddunk hade varit att föredra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2006
Arvikas vassaste band 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner