Joyzine.se


Recension - Live

Basically The Same
Sjuhäradsfestivalen, Ulricehamn
2006-07-29
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-01
Hemsida: www.basicallythesame.com

När man kommer in i stan finns det helt plötsligt två festivaler allt välja bland, förvirringen är total. Ska jag välja den något ljummna Sjuhäradsfestivalen eller den mer sprattlande Gösfestivalen? Det är bara skyltat till den senare märkligt nog, kanske är det så att fisk är mer populärt än musik i Ulricehamn?

När jag väl gjort mitt val av festival, och spatserar omkring på området som utgör Sjuhäradsfestivalen, kan jag snabbt konstatera att gös verkligen måste vara mer intressant än livemusik, man blir ju minsstänksam när det är fler funktionärer än vad det är besökare inne på området. Men, om man nu är så dum att man inte kan prioritera rätt och riktigt, får man också stå sitt kast. De som missade undersköna indiepopbandet Basically The Same missade verkligen något.

Om man bläddrar lite genom Joyzines arkiv kan man hitta två tidigare recensioner av bandet, signerade Micke Mjörnberg, och det är mycket riktigt samme man som propsar på att vi ska gå och ta oss en kik på Puss-scenen. En mjukare version av Cranberries förkunnar han. Jag vet inte om jag håller med till fullo men att det är riktigt bra kvalité på framträdandet står bortom alla tvivel. Framförallt sången är imponerande. Basically The Same har två riktigt vassa vokalister i Saga Forså och Linnea Stensdotter, de kompletterar varandra alldeles utmärkt och man kan inte mer än förundras över de låtbyggen som presenteras.

Nu är jag en kräsen herre vad det gäller livemusik, det räcker inte med att ha bra låtar, då räcker det gott med att lyssna på skiva, det ska också vara just ett framträdande. Och där får Basically The Same, med tanke på förutsättningarna, iallafall godkänt. Gitarristen Tobias Andersson far runt som ett yrväder, samtidigt som han pressar sin gura till fullo, och bassisten Einar Jonsson ser ut som en vaggande dansbandsmusiker med jättemustasch där han står intryckt bakom damerna i bandet. Det är bara trumslagaren Isak Strömberg som ser ut som om han hellre hade velat vara någon annanstans denna julieftermiddag.

Trots att uppslutningen hade kunnat vara betydligt bättre ser folk ut att trivas runt om på gräsplätten, mig själv inräknat. Bandet är både tight och kompetent, släng in Bascially The Same på en trång och svettig indierockklubb och jag kan garantera en riktigt bra konsert. Eller förlåt mig, än ännu bättre konsert, för spelningen de leverarar idag är redan riktigt bra. För er som inte kan vänta tills Basically The Same når just er scen kan jag rekommendera senaste Epn, ”Clear Blue Guardian Sky”, gör den till sommarens soundtrack vet jag!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Basically The Same ()
Basically The Same ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner