Joyzine.se


Recension - Live

Hammerfall
Sonisphere, Stockholm
2010-08-07
Av: Anders Nilsson
Publicerad: 2010-08-09
Hemsida: www.hammerfall.net

Ljudet är bra, låtlistan tämligen standardbetonad (enda överraskningen var väl egentligen att de INTE kör Heeding the Call) och stämningen på scenen hög - så långt kan ingen klaga på Hammerfall, men...

Sångaren Joacim Cans blev lite av en superkändis i Sverige efter sin medverkan i nästan vidrigt fredagsmysiga "Körslaget". Gång på gång under göteborgarnas spelning på Saturn-scenen upprepar herr Cans hur mycket hårdrock bandet är, hur mycket hårdrock publiken är och hur mycket hårdrock Sverige är. Det blir snabbt till en dåres mantra där det snarare verkar handla om att övertyga sig själv än sin omgivning om hur äkta Hammerfall är. Att medverka i superfolkliga tv-program, göra julshower på Storan och att sjunga duetter med Pernilla Wahlgren och Sarah Dawn Finer kan dock knappast kallas "metal", hur mycket genomtrevlige Joacim än försöker övertyga oss.

Låt efter låt avverkas utan att göra något större intryck, trots att framförallt The Dragon Lies Bleeding egentligen är en liten pärla. Bandet eldar på så gott de kan, men riffen känns fjäderlätta och refrängerna alltför svulstiga. Trots Joacim Cans mantra känns det faktiskt stundtals mer melodifestivalhårdrock än power metal.

Hammerfall må vara bra på det de gör, men i förhållande till resten av banden på Sonisphere är det håglöst, uddlöst och könlöst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sonisphere 2010
Idrotten har kollektivt dålig musiksmak

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Oscar Dronjak, 2010-08-12 12:06:03 (213.112.159.45)

Det var ju trist att du upplevde oss som uddlöst och könlöst, särskilt med tanke på att vi själva kände oss väldigt starka. Och det är väldigt synd att du inte kan ta vår konsert för vad den är utan fördömer den redan innan p.g.a. aktiviteter som du uppenbarligen inte samtycker till, och istället för att recensera en konserten (som du säkert inte såg mer än ett par låtar av) ordentligt ägnar mer än hälften av recensionen till att gnälla om bandet i stort. Det är recensionsjournalistik i världsklass!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner