Joyzine.se


Recension - Live

The Animal Five
Herrgårn, Linköping
2006-11-02
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-11-07
Hemsida: www.theanimalfive.com

Framme vid scenkanten står det en storväxt man iklädd en stor reflexjacka som det står vakt på. Jag funderar inte så mycket på det till en början, kanske är jag fortfarande i chock efter förbandet Friska Viljors prestation en stund tidigare. Men när diverse musiker börjar böka runt på scenen, redo för attack, saknas det något. En sångare och frontman är ju alltid bra att ha. Då hoppar vakten upp på scenen och börjar vråla i micken. Sedan bryter helvetet lös.

Givetvis är detta inte en riktig vakt utan ingen mindre än Martin von Inghardt, förste agitator i The Animal Five, och mannen i fråga är så nära skogstokig man kan komma. Karln studsar runt på scenen, kastar runt med mickar och stativ, slänger sig ut i publiken och framstår som en hälsofara för samtliga inom en radie på tio meter. Men åh så bra det är.

Förutom inledande Sharks har jag inte hört så mycket med The Animal Five, och även om den surfdoftande punkrocken bandet levererar tilltalar mig stort, är det ångvälten till bandmaskin som imponerar mest. Det är så intensivt att jag nästan blir rädd, i ren försiktighet backar jag ett par steg för att inte riskera att få en flygande mikrofon i plytet. The Hives och The (International) Noise Conspiracy möter Bob Hund, von Inghardt spelar utan tvekan i samma liga som herrarna Pelle Almqvist, Dennis Lyxzén och Thomas Öberg.

Nu ska inte allt fokus ligga på von Inghardt, resten av bandet är väl sevärda de också. Allra roligast att titta på är den professorlika basisten Jesper Walldorf. Fan, karln skulle lika gärna kunna sitta på ett litet trångt kontor på den filosofiska fakulteten på Universitetet. I sann rockbandsanda bjuds det inte på några extranummer när väl spelningen nått sitt slut, och tro mig, det behövs verkligen inte. The Animal Five har kramat ut allra minsta svettdroppe ur sin publik ikväll, jag kan garantera att folk kommer att prata om den här spelningen en lång tid framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Animal Five (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner