Joyzine.se


Recension - Skiva

Poison The Well
Versions, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-07
Hemsida: www.poisonthewell.com

Jag har svårt att dela pressens och majoriteten av fansens fascination inför Poison The Well. Jag ser inte vad som skulle göra det här hysteriska gänget bättre än något annat. För mig framstår Florida-kollektivet bara som ännu ett enerverande hardcoregäng som inte vet vart de ska göra av all sin överskottsenergi och sina halvdana låtidéer.

”Versions” ska visst vara ytterligare ett steg i gruppens musikaliska utveckling. Jag erkänner villigt att jag är allt för dåligt orienterad i den tidigare diskografin (det hela drog igång 1998) för att kunna säga emot, men nog låter det här som de brottstycken jag tidigare hört från orkestern. Gravt emotionell hardcore som hellre väsnas än satsar på slagkraftigt komponerande.

Jag ska dock inte påstå att nyanser saknas. Poison The Well försöker på ett hedervärt sätt variera sig och väver tidsenligt in sockersöta sångpartier och lugna andningspauser. Men det fäster inte. Sångpartierna är inte oävna, men de riktigt tilltalande sångmelodierna saknas. Och när det bångstyriga hardcorelarmandet återigen tar vid blir det bara jobbigt.

Bandet tycks väldigt stolt över att ha förevigat ”Versions” med samma producenter som var med och satte prägeln på milstolpen ”The shape of punk to come” av Refused. Nära sådan status kommer Poison The Well dock aldrig komma. Även om både press och fans tycks älska dem.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


olle, 2010-03-12 12:49:27 (78.70.139.21)

Du har verkligen ingen koll på musik alls. Dina recensioner är helt ojämna och långt från sanningen, att jag inte kan göra mer än att småskratta åt dina amatör recensioner.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner