Joyzine.se


Recension - Skiva

Enter Shikari
The Mindsweep, 2015
Skivbolag: PIAS
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2015-01-19
Hemsida: www.entershikari.com

Gränsöverskridande musik är intressant. Så länge den görs på rätt sätt.

Inom mycket musik finns det tyvärr en tradition att lyfta upp och hylla allt som på ett progressivt eller udda sätt försöker bryta barriärer och förena det ena med det andra. Oavsett om det görs på ett snyggt sätt eller inte. Som om schizofrenin och barriärbrytandet i sig är värt att hylla.

Men så finns det de som faktiskt gör det med finnes. Så finns det band som Enter Shikari.

Det är en omöjlighet att placera in britterna i ett fack där de fogligt kan finna sig i att hållas. Men samtidigt är deras ständiga strävan efter att doppa känselspröten i nya genrer så rasande skickligt kanaliserad att det aldrig uppstår några frågor. Sömlöst flyter olika genrer i varandra på ”The Mindsweep” och medan det händer lyckas orkestern övertyga mig som lyssnare om att det dessutom är hitvarning på många av kompositionerna.

Lyssna bara på Anaesthetist och The Last Garrison och försök att inte digga loss.

Det blandas hiphop med metal som glider in i screamo som i sin tur flörtar med pop som väljer att landa i disco. Valfritt metalcore-band ena sekunden blir till Pendulum som blir till Linkin Park, fast i själva verket är det bara Enter Shikari som ger ordet schizofrenin ett angenämt ansikte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner