Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Blogg

Giftet som definierade sommaren


Kan ett litet ynka parti definiera en hel festival och en hel sommar? Frmodligen r svaret p den frgan ja.

Nr The Prodigy skruvar till Poison p ett stt som fr halva Stockholm att rmna under dess tyngd r det en tydlig markering fr hur jag nskar att hela festivalsommaren ska komma att bli. Jag ska inte avhandla The Prodigys spelning i sin helhet, det klarar Senior Holmquist av utomordentligt bra p annan plats p siten. Men britternas Poison-version r viktig. Den r nyckeln till hela festivalen, till hela festivalsommaren fr min del.

Det r en storstilad fest nr en lng rad framstende electroartister samlas vid Universitetet under Dans Dakars-flagg. Inte ens lite ihrdigt regn som lgrar huvudstaden under de frsta timmarna kan sl hl p den fest- och danshunger som frodas bland de tusentals beskarna p omrdet.

Timme efter timme av yster dans erbjuds. Men det r nr The Prodigy (det r uppenbart att mnga kommit till omrdet just med huvudsyftet att se britterna) tidigt i sitt set skruvar Poison bortom denna jord som jag knner att Dans Dakar verkligen lever. Som att den festivalprunkande sommaren inte kan bli annat n alldeles fenomenal.

Det r d alla frvntningar som finns kommer p skam och ny skyhga diton fds.

Fr det r i det dr utvecklade partiet i den gamla superslagdngan som publiken verkligen exploderar, som det annars fr kvllen ganska ojmna legendbandet fungerar som en enda stor pumpande organism och som gnistorna slr s hga att universitetsbyggnaderna riskerar att stryka med.

Det r essensen av hur musik kan frflytta sin publik bortom tid och rum och det r ett magiskt gonblick som intrffar p Dans Dakar. Att andra akter levererar riktigt storstilat i den stabila line-upen kommer i andra rummet. Det knns inte fullt lika viktigt.

Det lter krystat och konstruerat, jag vet, men den omedelbara och till stor del euforiska knslan r att The Prodigy dr och d stakar ut riktningen fr hela den kommande festivalsommaren.

S, kan ett ynka litet parti definiera en hel festival och en hel sommar? Svaret p den frgan r otvetydigt ja.

Mikael Mjrnberg (2013-06-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner