Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Blogg

Festivalkriget Syntharna vs Hrdrockarna


Pet Shop Boys

nda sedan det stod klart att FKP Scorpio skulle storma in p den svenska festivalmarknaden och att de till rga p allt skulle gra det p exakt samma datum som storheten Peace & Love (27-29 juni) har det talats om #festivalgate, om det stora festival- och bokningskriget och om hur det egentligen kommer att g nu till sommaren.

Den dr storyn har fr varje bandslpp som offentliggjorts utvecklats till ngot mer n bara ett krig mellan tv festivaler, det hller p att ge brnsle till en klassisk gammal kamp mellan tv hrdhudade subkulturer. I alla fall om vi ska roa oss med att tala bildligt.

Bda festivalerna stoltserar med slagord om att de ska tilltala brett och att inga genrer r viktigare n ngra andra, men p headlineplats ser det faktiskt inte riktigt ut s.

Brvalla slog p stort och presenterade Rammstein (och lite house och poppunk, ja visst) i sitt frsta bandslpp. Man fyllde drefter p med metalliska akter som In Flames, Stone Sour och Volbeat.

Peace & Love kontrade med syntharnas synthare, storheterna Depeche Mode som sin stora headliner.

Brvalla har sedan dess fyllt p med Bullet For My Valentine och Parkway Drive och idag blste dalmasarna som rstar fr fred och krlek allts i den stora basunen och klistrade exklusivt upp Pet Shop Boys p affischen.

Ni frstr vart det barkar.

Alla som var ngorlunda vuxna p 80-talet ler frsts lite i smyg. Frmodligen r det helt oavsiktligt, men de tv gigantiska festivalerna hller med sina stora bokningar p att mla upp en bild av ett subkulturellt krig som en gng rasade och som togs p blodigt allvar av vldigt mnga.

Publikkriget mellan Peace & Love och Brvalla hller p att utvecklas till ett klassiskt kring mellan syntharna och hrdrockarna.

Mikael Mjrnberg (2013-01-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner