Joyzine.se


Recension - Skiva

Owlmother
This Is Madness (CDs), 2012
Skivbolag: Saft Productions
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2012-05-14
Hemsida: facebook.com/owlmothermusic

En av de saker jag gillar med att skriva om musik är de gånger det dyker upp ett ljus i en hopplös mejl. 97 av 98 e-brev går direkt till papperskorgen men blicken fastnar vid det 98:e som signalerar något annat än det vanliga skräpet. Som en ny singel från Owlmother, Lina Stina Wedins alter ego som tidigare i vår fick en liten internethajp med låten You can not be touched.

Owlmother ligger rätt i tiden, elektronisk pop är ingen ny företeelse men med band som Niki & The Dove, Marina & The Diamonds och Icona Pop har scenen tagit en delvis ny riktning (som jag tycker mycket om). Här finns flera beröringspunkter, musikaliskt såväl som sångmässigt. Hos Owlmother är musiken något mindre särpräglad men likväl stämningsskapande och lekfull. Den stora styrkan ligger dock i Wedins röst, i samma stund sammetslen och oerhört mäktig.

”This Is Madness” innehåller ett titelspår, en dansgolvsvänlig remix samt en remix av tidigare släppta Gubbar. De två senare är väl värda att lyssna på, men den stora behållningen är naturligt This is madness. Maskinellt trumkomp och syntslingor, vi kan det här nu, men med små fina detaljer som gör det här till mer än upptempopop bland annan. Stråkar, diskret blås och fingerknäpp kanske låter som petitesser, men bidrar till en större helhet. Och så var det förstås rösten. Bedömningsunderlaget är tunt, men det är ändå ingen underdrift att säga att jag hoppas mycket på kommande fullängdsskiva.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Owlmother (2012-01-01)
Owlmother (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner