Joyzine.se


Recension - Live

Manic Street Preachers
Putte i Parken, Karlskoga
2011-07-08
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-07-11
Hemsida: www.manicstreetpreachers.com

Manic Street Preachers

Jag hade väntat mig att Manic Street Preachers, som på förhand kändes som en av de största bokningarna till Putte i Parken, skulle locka ganska mycket folk till Karlskoga. Jag hade fel och ännu en gång var det en förvånansvärt fåhövdad publik. Denna gång framför festivalens största scen.

Om det berodde på publikmängden låter jag vara osagt, men Manic Street Preachers verkar under spelningens gång inte vara så taggade där uppe på scenen. De är givetvis inte dåliga, inte alls. Men det känns på något sätt som att de skulle kunna göra något mer, bara de var motiverade att göra det.

Hur som helst så visar de att de har spottat ur sig mängder av fantastiska låtar genom åren. Med allt från Motorcycle Emptiness från debutskivan ”Generation Terrorists” till Postcards from a Young Man, från senaste skivan med samma titel. You Stole the Heart from My Sun är en annan höjdpunkt, liksom den klockrena avslutningen med If You Tolerate This Your Children Will Be Next. Kvällens mest magiska ögonblick blir dock kanske när sångaren James Dean Bradfield framför The Everlasting, från 1998 års ”This Is My Truth Tell Me Yours”, ensam med sin akustiska gitarr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner