Joyzine.se


Recension - Live

The Haunted
Linköping Metal Massacre 4
2010-03-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-03-07
Hemsida: www.the-haunted.com

Peter Dolving har odlat ett riktigt talibanskägg sedan senast och är lite mer återhållen i sitt mellansnack än vanligt. Annars är allt sig likt med The Haunted. Sveriges mest trofasta leverantör av thrashigt mangel.

Det skulle vara lätt att säga att det är på gott och på ont att man alltid vet vad man kan förvänta sig av den här gruppen. Antagandet att det lätt kan bli lite förutsägbart och tråkigt ligger där och lurar bakom hörnet. Men så är det inte. The Haunted är en stabil maskin som levererar med imponerande precision och en sådan kan man förstås inte tröttna på.

Däremot kan man ha åsikter om låtvalen som bandet gör. Alla har naturligtvis sina favoritalster i bandets digra diskografi, men jag betvivlar att majoriteten av fansen hittar sina riktiga guldkorn på någon av bandets senaste två ansträngningar. Det struntar de dock högaktningsfullt i och gödslar frikostigt med stycken från ”The Dead Eye” och ”versus”. Helt okej låtar, men inga bitar som lyfter en konsert till en ytterligare nivå.

Den där lilla nivåhöjaren kommer dock precis i slutet av konserten. När Dark intensions övergår i Bury your dead exploderar Konsert & kongress i Linköping. De är hämtade från ”Made me do it” och det är ingen tvekan om att det är bitar som står väldigt högt i kurs. Precis som 99 som levererats med kirurgisk precision en stund tidigare i setet.

The Haunted gör exakt precis vad man kan förvänta sig att de ska göra, men inte så mycket mer den här kvällen. De är alldeles för stabila för att det ska bli tråkigt men samtidigt kanske lite för förutsägbara (Anders Björler lirar till och med i Slayer-tischa) för att det ska bli riktigt spännande. Så det kanske är på gott och på ont trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
House of Metal 2015
The Haunted (2010-05-14)
The Haunted (2009-02-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Peter Myrn, 2010-03-11 00:10:45 (212.107.141.83)

Los sin nombre var ju mycket vassare än Haunted, rent musikaliskt

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner