Joyzine.se


Recension - Live

Dia Psalma
Konsert & Kongress, Linköping
2009-04-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-10
Hemsida: www.diapsalma.netDet är ett antiklimax!
Dia Psalma gör allt rätt. De går ut stenhårt med bästa spåret från nya plattan ”Re Voltere” - Kulisser – och fortsätter med Hon Får och Kalla Sinnen. En starkare inledning kan veteranerna knappast prestera, men folket flyr konsertlokalen. På bara några minuter försvinner majoriteten av Rockweekend on tour-besökarna och kvar står bandet med de närmast sörjande. Jag begriper inte vad som händer när Strängnäs finest som sista band ut spelar för precis lika lite folk som kvällens första trupper.
- Det är ni som står kvar här framme som gör det värt att spela, tack så väldigt mycket, säger basisten Ztikkan ödmjukt, men det är uppenbart att all stämning bara går och självdör.

Det är synd och skam, för en så här bra setlist har jag inte sett Dia Psalma ställa upp med sedan de comebackade 2006. De som bara vill höra riktigt sentimentala hitlåtar blir förmodligen besvikna över att det inte blir någon Balladen om lilla Elsa eller Alla älskar dig, men kom igen! ”Gryningstid” är flitigt representerad, förutom med de redan nämnda bitarna även av Emelie och Den som spar, vrålsnygga Vi svartnar från ”Efter Allt” har återigen givits plats och från nya plattan har orkestern selektivt valt ut de allra bästa bitarna (Igen och igen och Kalle iskall). Det enda jag inte kan begripa är varför tröttsamma Mördarvals ständigt ges plats i setlistan, men den kan jag leva med.

Ni som kan er Dia Psalma förstår exakt vad jag är ute efter. Gruppen ställer upp storstilat, men får så gott som ingenting tillbaka. Om det faktum att det då och då låter lite stapplande beror på uppgivenhet från bandet (de döljer den ändå väldigt bra) eller något annat spelar egentligen ingen roll, men det blir extra tydligt när stämningen och känslan i lokalen är som den är. Det är sorgligt när två storartade extranummer som Tro rätt tro fel och Luft avverkas inför en tunnsådd skara som tappert stannat kvar.

Jag är mest lycklig över att jag kommer se Dia Psalma igen om mindre än en vecka. Då förhoppningsvis med en liknande setlist och inför en publik som de förtjänar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dia Psalma
Rockweekend on tour
Dia Psalma (2011-07-07)
Dia Psalma (2007-10-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner