Joyzine.se


Fem korta

Sofia Härdig

Fem korta frågor till fåordiga elektrotjejen Sofia Härdig som med ett fräscht album i ryggen står redo för en intressant framtid…

Hur skulle du beskriva din musik för någon som aldrig hört talas om dig?
Electronica med rötterna i rock och noise.

Genom åren har du varit inblandad i en mängd olika projekt i helt skilda genrer. Vad är det som gör att du inte kan hålla dig till en viss musikstil?
För mig är det inte helt skilda genrer, utan olika sidor av samma sak. Ibland har det dragit mer åt rock, noise , elektroniskt eller industri. Det handlar också om utveckling och att jag inte tycker att jag passar under någon etikett utan går min egen väg. Själv fastnar jag också för sådana artister där varje skiva innebär något nytt och inte bara är en upprepning av ett givet koncept.

Som så många andra svenska musiker flyttade du till Berlin för att spela in "Dream". Vad är det som lockar med Berlin? Har Berlin påverkat dig rent musikaliskt?
Berlin... Smutsigt, skitigt, billigt. Och massor av musik överallt varje dag. Och ja Berlin har påverkat mig musikaliskt fast kanske inte på det sätt som man kanske skulle ha trott...

Vilka är de tre bästa platserna i Berlin?
Kreuzberg - punkare och turkar regerar stadsdelen.
Oberban Brücke - vacker, trasig utsikt.
Rummet där jag spelade in min skiva - litet, kallt och med ofenheizung (koleldad kamin, jag hämtade kol från källaren varje dag)

Vad har du förväntningar inför skivsläppet?
Att plattan når ut i Sverige och utomlands och att många nya får möjlighet att höra min musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Johannes Ådén 2008-12-20
Foto: Triada Promotion
Hemsida: www.sofiahardig.net

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner