Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Demo

Ramblin'Nicholas
Takin' Off
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-27
Hemsida: -

Fullkomligt underbart! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här demon, det är som om jag saknar ord. Den känsla som uppfyller kroppen när bandet börjar spela är ren och oförfalskad glädje! Det är så vackert, känsligt och omtumlande att det bara är att njuta.

Musikstilen är soul, dock inte sådan soul som de flesta tänker på i dagens bedrövliga musikklimat. Istället för ylande pastischsång, massproducerade beats och 25 kilo väl pålagt smink bjuder Ramblin´nicholas på avskalat komp med trummor, gitarr, bas och elegant blås, en alldeles underbar sångröst tillhörande Niklas Hedström och all äkthet man kan uppbåda i den här genren.

Det finns dock en hel del andra influenser i musiken som bara gör den ännu vassare. Lite jazzigt sväng och några få bluesflirtar smyger sig in här och där och jag bara smälter. Stundtals påminner det lite om Burt Bacharach och i vissa låtar Barry White (dock utan mörk och whiskeyrosslande stämma). Texterna är välförfattade små betraktelser och även dem gillar jag väldigt mycket. Bandet har helt enkelt fått till allt på den här inspelningen.

Tänk dig att vakna upp en söndagsmorgon. Solen lyser in genom fönstret, fåglarna kvittrar, du har någon du verkligen gillar bredvid dig i sängen och Ramblin´nicholas i stereon. Frågan är om livet kan vara bättre.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner