Joyzine.se






Recension - Live

Babyshambles
Hultsfredsfestivalen
2008-06-12
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.babyshambles.net

Det låter nästan hemskt att säga det, men en Pete Doherty som inte är hög som ett hus, ramlar ner från scenen och kastar ut instrument i publiken, är en väldigt tråkig och blek historia. Att han är blek är väl kanske inte så konstigt, just hygien och en sund livsstil har väl aldrig varit Dohertys grej, men att en spelning med det beryktade Babyshambles skulle vara så här tråkig och innehållsfattig hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

Inga skandaler alls. Inte ens en liten tidsförsening, vad är detta? Kanske har det att göra med att Babyshambles är första band ut denna första dag på Hultsfredsfestivalen 2008, och därför går på så tidigt som klockan 18. Mystiken och det oförutsägbara från den där mörka natten framför Pampasscenen 2006 är som bortblåst. Istället ser vi ett trött och oinspirerat Babyshambles som mer eller mindre bara river genom sin låtrepertoar (det förekommer visserligen någon form av mellansnack från herr Doherty, men sludder och bred brittisk accent är inte den bästa kombinationen om man vill göra sig förstådd).

Jag hör dessutom inte till en av dem som högt och tydligt deklarerat att The Libertines och Babyshambles är det bästa som hänt sedan, om inte skivat bröd så åtminstone knäckemackan. Att Doherty kan skriva låtar, det kan jag ge honom, men lika lite som jag tycker att någon av Babyshambles skivor håller rakt genom, lika lite fungerar den här konserten rakt genom. Det finns vissa peakar, Kinks-inspirerade Delivery, hitten från senaste plattan ”Shotter’s Nation”, punkiga Pipedown och icke att förglömma avslutande Fuck Forever från debuten ”Down In Albion”. Men där mellan… Utan en galen Doherty bli Babyshambles 2008 ett riktigt sömnpiller.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre
Hultsfredsfestivalen 2008
Babyshambles (2006-06-16)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner