Joyzine.se


Recension - Live

Simple Plan
Hultsfredsfestivalen
2008-06-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-17
Hemsida: www.simpleplan.com

Alla Hultsfreds emotjejer skriker ikapp, kanadensarna staplar lättrallad dänga på lättrallad dänga och besjunger kärlek i var och varannan strof samtidigt som de kör ”bira, bira, bira, bärs, bärs, bärs”-körer med publiken. Det hade för vilken elitistisk tyckare som helst varit sjukt enkelt att avfärda Simple Plans framträdande som kommersiell dynga, effektsökeri och trött populism. Men jag kan inte. Det är alldeles för roligt att titta på den här gruppen.

Jeff Stinco är en karismatisk frontman, men samtidigt får han god draghjälp av gitarristerna Pierre Bouvier och Sébastien Lefebvre som mer än gärna stegar fram till micken och så väl sjunger som domderar publiken. Gensvaret är stort. Alla på plats diggar Simple Plan. Även undertecknad.

Det är nåt med refrängerna. De lätt emoanstrukna poppunkdängorna nästlar sig in i huvudet och vägrar släppa taget. När de dessutom framförs med en sådan entusiasm är det svårt att inte ryckas med. Simple Plan har ett begränsat låtmaterial i den meningen att mycket låter likadant, men de bjuder på show och då är mycket vunnet.

Det är inte många gånger under festivalen jag lämnar en scen med känslan av att en fem, sex, sju låtar till inte hade skadat, men det här är ett av undantagen. Ett bra samspel mellan band och publik samt ett lättillgängligt låtmaterial betyder så oerhört mycket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2008
Simple Plan (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Linda, 2008-06-24 19:50:48 (92.32.1.132)

Först det första så är Jeff Stinco deras gitarrist som inte var där den dagen. Han var hemma i Canada och hade en stand-in för honom. Pierre Bouvier är deras ledsångare. För det andra, gå och läs vad EMO betyder, speciellt om musikstilen EMO. Simple Plan har ingenting med EMO att göra. Det här var nog den pinsammast, felciterade recensionen jag någonsin har läst. Och detta trots att det känns som du faktiskt tyckte de var värda att se på, vilket många inte ens kan erkänna.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner