Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Live

I'm From Barcelona
Crescendo, Norrköping
2006-08-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-15
Hemsida: www.imfrombarcelona.com

Det står ett stort träd på Crescendos innergård. En lummig sak med brett utsträckta grenar. I’m from Barcelonas primus motor Emanuel Lundgren gillar att klättra i träd. Det är i alla fall vad han säger när det trettio man starka bandet (en brassklapp för att nio medlemmar faktiskt fått förhinder och inte hängt på till Norrköping) sparkat igång inledande Treehouse och han till publikens stora förvåning sitter uppflugen i trädet. En mer passande inledning hade den färgsprakande konserten knappast kunnat få.

I’m from Barcelona bjuder på glad, sprallig, trallvänlig musik. Med så uppsluppna tongångar och så många skönsjungande aktörer på scenen blir liveframträdandet som en våldsam frontalkrock mellan en kärleksfull Broadway-musikal och ett urspårat väckelsemöte i en lantlig frikyrka. Allt medan överste poppastor Lundgren håller i taktpinnen och ser till att slutresultatet hamnar inom en populärkulturell ram.

När han väl tagit sig ner ur trädet är han den självklara mittpunkten. Det må vara många på scenen, men alla intar biroller när Lundgren håller hov. Han bjuder upp flickor på scenen, håller underfundiga mellansnack och inte minst, viftar med sin yviga mustasch.

Precis som många andra denna kväll spelar dock fejkspanjorerna på tok för kort. Och när de kommer tillbaka för extranummer bjuder de på en sövande ballad. Precis som förbandet Billie the vision and the dancers gör sig I’m from Barcelona bäst i den överdrivet positiva kostymen. Bandets låtar må inte vara några mästerverk, men den virvelvind av optimistiskt upptempo som folksamlingen är live är svår att värja sig emot. Att den här plutonen tagit pop-Sverige med storm är inte svårt att förstå. Det här var första gången på åratal som jag bevittnade något med religiös touch utan att bli anti. Förmodligen för att det var just ett flamsigt popevangelium som predikades.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner