Joyzine.se


Recension - Skiva

Kill Kim Novak
03:05, 2007
Skivbolag: A-Teem Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-14
Hemsida: www.killkimnovak.de

Skränig tysk hardcore någon? Min smakradar gör i vilket fall som helst utslag med varningslampor som blinkar med ilsket röd kulör. Osnutna ynglingar som inte kan bestämma sig för om de ska sjunga på tyska eller engelska eller om det som pågick i Norrland på 90-talet är coolare än vad som händer på andra sidan den atlantiska pölen idag. Skulle knappast tro att det är något ni behöver lägga er dyrbara tid på att upptäcka.

Dessutom är ”03:05” inget regelrätt debutalbum, utan ett gäng demos som A-Teem samlat ihop och mastrat om. Följaktligen är det valpigt, det spretar och låter lite för tunt. Att möta Kill Kim Novak på det här sättet är inte lika imponerande som det förmodligen varit på ett helt nyinspelat album. När material från 2003 och 2005 trängs med varandra försvinner den röda tråd som det här bandet skulle ha behövt.

Det är i sig inget fel på att titta på Refused eller sträcka tentaklerna efter Poison The Well, men dessa tyskar gör det inte särskilt bra. De manglar, lugnar ner sig och försöker vara melankoliska utan att det uppstår någon magi alls. Kill Kim Novak gör sig till och de gör det på ett tämligen trist sätt. Ännu ett onödigt dussinband att lägga till handlingarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner