Joyzine.se


Recension - Live

LOK
Hultsfredsfestivalen
2002-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: www.myspace.com/lokpest

Det här handlar inte om något fjuttigt lokomotiv utan om en stor jävla skoningslös bulldozer. LOK äger Pampas från första till sista sekund och bjuder på en orgie i tunga melodistänkare.

Det känns lite som ett återupprepande - om än i betydligt större format - från april när jag senast såg bandet sparka stjärt. Återigen imponeras jag av Martin Westerstrands aggressiva sång, återigen imponeras jag av hur Johan Reivén smeker sin dubbelpedal och återigen dyker Sengaijas Fredda som gästbrölare i Lokpest. Firma Brandt/Cordero bänder sina tio strängar oerhört tight och får till en grym tyngd.

Bandet tycks vara glatt överraskade av den stora publiken och kanske är det lite extra tändvätska för LOK känns fräschare än någonsin tidigare (även om tricket att hoppa i IFK Göteborg-tröjor till extranumren är otroligt gammalt och stinker värre än fånighet). Förutom en halvtafflig version av Hur många grisar är vi nu? sitter låtarna precis där de ska.

Låten Ta stryk tillägnas Slayer av en lyrisk Westerstrand som är riktigt rapp vad det gäller mellansnacken. LOK poserar dessutom helt rätt på scenen, utan att vara på gränsen till överdrivna eller pinsamma. Med lite bättre texter hade LOK kunnat bli en sån smocka att jag aldrig mer skulle resa mig upp. Som det är nu går det inte att låta bli att stå och tänka på lyriken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
The High Fives
LOK (2002-04-30)
LOK (1999-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner