Joyzine.se


Recension - Live

The Hellacopters
Boulognerskogen, Skövde
2002-07-24
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-05
Hemsida: www.hellacopters.com

The Hellacopters senaste platta ”High Visibility” är en riktigt skön samling somriga melodier. Live är det dock en helt annan femma. Det härliga groovet försvinner till förmån för ett ogenomträngligt slammer som verkligen inte gläder. Låtarna blir svåra att hålla isär och halvvägs in i konserten tycker jag att allt låter likadant. Inte ens en kanonlåt som No song unheard kommer till sin rätt den här kvällen.

Som scenpersonligheter är The Hellacopters rent tråkiga. De kan posen att lyfta gitarren snett uppåt så att tröjan åker upp och blottar raggarsträngen på magen, men mer är det inte. Förutom den vilt vevande trummisen är det som att se på ett stelt popband. Vet inte om jag har sett någon mer oengagerad musiker än basisten Kenny Håkansson. Han står på scenen och ser rent uttråkad ut hela konserten. Plocka fram skådespelartalangen för fan!

Att The Hellacopters gjorde ett så platt intryck var lite förvånande, men inget jag sörjer över. Grabbarna får fortsätta vara bandet som hamnar i stereon när det är fest.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Way Out Wests vassaste band 2007
De viktigaste banden på Putte i Parken
The Hellacopters (2001-01-01)
The Hellacopters (2008-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner