Joyzine.se


Recension - Skiva

The Brand New Heavies
Get used to it, 2006
Skivbolag: The Groove Thing
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2006-12-05
Hemsida: www.thebrandnewheavies.net

Det är med en något förvånad uppsyn som vi noterat att Brand New Heavies nyligen återförenats med sin gamla sångerska, N'Dea Davenport och därmed inlett resan tillbaka till 1990 då debutalbumet släpptes. Som betydelsefull trendsättare har bandet varit inspirationskälla för mängder av band och artister i samma genre, men de har nu lockats tillbaka till rötterna bestående av funk, soul och acid jazz. Frågan är dock om det någonsin kan bli lika euforiskt och fantastiskt som de lyckade åren 1992-94.

Brand New Heavies sitter på 15 år av blod, svett och tårar som har gett rutin. De kan sin musikstil, vilket märks mycket tydligt. Även om ”Get used to it” är både dynamisk och melodiös, är dock avsaknaden av passion direkt påtaglig. Det händer inte överdrivet mycket i musiken, vilket är frustrerande! Visst, det finns känsla i Right on, men det är knappast en låt med ”utomjordiska blåsarrangemang och en drypande basgång” som skivbolagets biografi så svulstigt berättar. Istället är det ganska platt och oengagerat.

I refrängen i Let’s do it again närmar vi oss försiktigt allt det där underbara som Brand New Heavies tidigare har presterat, som vi fick uppleva i låten You are the universe till exempel. För det finns ju där alldeles under ytan, men man får leta med ljus och lykta för att finna något av värde i gruset. Då och då tänder det till, men överlag känns albumet lika svalt och stagnerat som ett visset kärleksförhållande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner