Joyzine.se


Recension - Demo

Stillborn Subject
Input
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.myspace.com/stillbornfuckingrockers

Det måste ha varit tio, kanske rent av femton år sedan, men jag minns det fortfarande otroligt väl. Familjen var på bilsemester genom Frankrike och i baksätet satt jag som liten parvel och nötte ett kassettband med Red Hot Chili Peppers på ena sidan och en salig samling blandad skatepunk på den andra, fram och tillbaka i min walkman. Jag minns inte alls vilka grupper det var, men antar att tidiga Green Day fanns ibland dem. Känslan är dock ytterst påtaglig. Glädjen och nyfikenheten som hela tiden fanns där i baksätet trots den stekheta solen och avsaknaden av luftkonditionering kommer jag aldrig att glömma. Det är ett minne som etsat sig fast. Samma känsla får jag nu många år senare när ungtupparna i Stillborn Subject spelar.

Det går inte att blunda för att denna uppstickare hämtat sin inspiration från första halvan av 90-talet och den popstudsiga punkvåg som härjade då. Inget fel i det om det görs så bra som på ”Input”. Skatepunk möter rock i ett attitydstint hopkok. Självklart är det inget nytt under solen, men för en stöt som mig blåser notslagins ljuva vind när musiken skrålar.

Styrkan Stillborn Subject besitter är den enorma entusiasm som genomsyrar inspelningen. ”Input” är fyra jämnbra låtar som känns genuina snarare än som ett försök att härma dåtidens favoriter. Det är punk n’roll på hög nivå.

Självklart påverkas mitt intryck av att det här var musik som mångt och mycket var med i bilden när mitt musikintresse en gång i tiden formades. Men det kräver sina män att göra en tidlös genre rättvisa. Tänk själva hur många menlösa skateskivor vi tvingats genomlida genom åren. Stillborn Subject skulle dock utan problem ha kunnat platsa bland föregångarna på blandbandet jag avnjöt genom Frankrike.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner