Joyzine.se


Recension - Demo

Shadowlights
Pandemonium my order
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-12-12
Hemsida: appliedartofmusic.com/shadowlights

Upphovsmannen Fredrik Andersson skriver att han har erfarenhet av att skapa filmmusik. Jo tack, det hörs. Är det någonting ”Pandemonium my order” är så är det filmisk. Shadowlights är ett dark ambient-projekt som vilar på stora stämningar och nedstämda ljudexperiment.

För att spinna vidare på filmmetaforen. Synd då att ”Pandemonium my order” skulle vara soundtracket till en halvdålig rulle som ingen vill se. Det är så illa att spänningen uteblir och det vet ju alla att dassiga b-filmer snabbt förpassas till en bakgård som söndagsfilmer i TV6.

Shadowlights försöker verkligen, något annat kan inte sägas. Men den här ambitiösa demoinspelningen blir aldrig spännande. Den dånande basen och de dramatiska orglarna känns mest platta. Det djup som hade varit önskvärt uteblir och de tre låtarna rinner av mig utan att lämna något egentligt intryck. Det är inte så bra ambient ska vara. Det är inte på det sättet filmmusik skapar mördande stämning.

Men trots ett bristande material på ”Pandemonium my order” lär det finnas goda framtidsutsikter. Andersson behärskar sin maskinpark till fullo och visar flera gånger om upp ett gott sinne för att skapa ljud och tungt tårdränkt suggestivitet. Det är bara bra låtar och ett mer passionerat uttryck som saknas. Med lite hjälp skulle det säkert kunna smygas innanför ramarna till Shadowlights. Kanske borde Fredrik Andersson ta regi.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner