Joyzine.se


Recension - Demo

Darn
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-08
Hemsida: www.darnmusic.com

Darn från den kungliga huvudstaden är riktigt bra. Deras rockmusik tränger sig in under huden och lämnar bestående spår och framförallt känslor vare sig man vill det eller inte. I det känslomässiga tillstånd jag befinner mig nu är det nästan jobbigt att lyssna på musiken, även om den är förbaskat bra.

Hur låter då detta utomordentliga band? Jag skulle vilja beskriva det som en vemodig crossover mellan Godsmack och Red Hot Chili Peppers, möjligtvis med en sidledspassning till Creed också. Sånginsatsen signerad Roger Jakobsson är alldeles utomordentlig och ger verkligen själ till låtarna. Hans dova men samtidigt svävande röst har en förmåga att trollbinda lyssnaren. I lite lätt funkiga Degrees of freedom smeker orkestern fram suggestiva stämningar medan de två övriga spåren bjuder på mer rakt på sak rockiga tongångar. Med Surface som den mer tillbakalutade av dem två.

Även om detta vemod kan vara jobbigt att lyssna till är det den sorgsna hinna som omger låtarna som gör dem så lysande. Darn har hittat ett tonläge som verkligen passar dem och jag vill höra mer från deras håll. Det stämningsfulla mittenspåret 15 min. är nog den melodi jag vill framhålla starkast. Med tanke på att bandet existerat i omkring två år och detta är debutdemon innehållande ynka tre spår undrar jag om det inte finns fler låtar i gömmorna där någonstans. Fram med dem i så fall! Jag vill verkligen höra mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Eksjö Stadsfest 2014
Promopop - Johan Berger
Navid Modiri & Gudarna (2013-01-01)
Darn (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner