Joyzine.se


Recension - Skiva

The Singleman Affair
Let's kill the summer, 2006
Skivbolag: Poptones
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-07-25
Hemsida: www.thesinglemanaffair.com

Sätter man på Simon & Garfunkel idag känns det på något underligt sätt fortfarande fräscht. Låtarna är självklart tidlösa. Men även det mer än burkiga ljudet med brusande mickar känns genuint och befriande. När The Singleman Affair försöker klä in sina låtar i samma typ av ljud år 2006 känns det dock mer än lovligt daterat.

Det finns säkert en god tanke med den lo-fi-inspirerade ljudbilden, men den gör inte låtarna särskilt gott. Dan Schneider, som mannen bakom projektet heter, skriver alldeles för bräcklig popmusik för att ljudet ska kunna komma till sin rätt. Han hade behövt en stabilare grund för att kunna imponera. I utförandet på ”Let’s kill the summer” låter han mest som en gnällig bakåtsträvare.

Musiken då? Jo, det finns en och annan spännande tråd att följa. Simon & Garfunkel är en bra referens även rent musikaliskt. Men Schneider letar sig även in på gubbigare domäner som lär vara bekanta för anhängare av Bob Dylan och Leonard Cohen . Problemet är bara det att The Singleman Affair aldrig lyckas hålla någon jämn nivå. Bra staplas på dåligt och i längden blir det hela mest trist och segdraget.

Greppet att använda sig av sitar i flera av låtarna är beundransvärt, men slarvas bort. Precis som Schneider faktiskt slarvar bort hela sin femton spår långa skiva på grund av obeslutsamhet och ett ljudideal hemmahörande på 60-talet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner