Joyzine.se


Recension - Skiva

Ulrika Bergdahl
And Then I Hit The Ground, 2013
Skivbolag: Billberg Entertainment
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2013-11-10
Hemsida: myspace.com/ulrikabergdahl

En tjej som sjunger lika bra som hon spelar gitarr. Har vi hört den förut?

I en uppsjö av likadana tjejer med lika fina röster och lika klockrent gitarrspel krävs det något extra för att stå ut i den annars milt sagt rätt likformade gruppen av kvinnliga singer-songwriters. Ulrika Bergdahl har försökt stå ut genom att anamma bland annat bluesen och folkrocken och man kan tydligt höra att systrarna i First Aid Kit finns bland hennes influenser. Men tyvärr håller inte albumets låtar samma kvalitet som valfri låt av systrarna Söderberg och tyvärr räcker inte inriktningen mot de stora amerikanska musikgenrerna för att kunna särskilja Ulrika Bergdahl från alla andra. Det är fint skrivna gitarrbaserade låtar som stöttas upp av hennes klara och fina röst. Men det känns tråkigt, tjatigt och visst känns det som att man har hört exakt det här tusen gånger om.

Det enda som får henne att sticka ut och göra ett ordentligt avtryck är något som får mig att hylla hennes mod samtidigt som det kryper i kroppen på mig. För på spår nummer sju döljer sig något som nog ingen hade kunnat räkna med; en cover på Nirvanas Smells Like Teen Spirit.

Att våga ge sig på en sådan låt är allt bra modigt och hon ska ha en stor eloge för att hon faktiskt vågar göra det. Speciellt när hon har klarat av att göra den helt till sin egen. Men för den inbitna grungefantasten framstår nog inte det här som något annat än en brutal slakt på en näst intill helig låt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner