Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Blogg

Slipknot till Brvalla inte helt lngskt


Slipknot

Nu ger jag mig frsts p att spekulera fullstndigt och har inga som helst belgg eller indikationer p att det lutar t det hllet. Bokningsgeneral Gunnar Lagermans konstaterande att lineupen genremssigt kommer att jmnas ut talar ju rent av om ngot helt annat. Men jag tror inte det r helt lngskt att Slipknot kan komma att spela p Brvalla.

Vadan detta?

Frontmannen Corey Taylor och gitarristen Jim Root r ju till stor del upptagna med sitt andra projekt Stone Sour den kommande sommaren, men Slipknot presenterades trots detta i slutet av september som en av headlineakterna till den gigantiska brittiska festivalen Download.

Ytterligare ett festivalframtrdande r bokat fr maskeradligan. D handlar det om Ozzfest i Japan, en gigantisk festival i maj dr ven (tada!) Stone Sour kommer att spela. Bandet som r Sverigeexklusivt klart fr Brvalla.

Vad hnder d om vi lgger pusslet och sammanfogar de fakta vi kan skaka fram ur dessa faktum?

Fr det frsta, om Slipknot nu ska spela samtidigt som Stone Sour r ute p sin omfattande turn s kommer det ske i ganska omedelbar nrhet till dr rock n'roll-gnget befinner sig, just likt i Japan. Taylor och Root kan inte flnga vrlden runt fr att giga med tv band samtidigt.

Fr det andra, om Slipknot tar med sig hela sin produktion och flyger till Europa r det knappast troligt att de gr det fr en enda ynka liten spelning och sen stter sig p planet hem igen. ven om det inte r tal om ngon regelrtt storturn r det betydligt mer troligt att de samlar ihop i alla fall en bunt datum.

Download gr av stapeln 14-16 juni och en av de andra headlinegrupperna p festivalen r Rammstein. Tyskarna som helgen drp (21-23/6) lirar p FKP Scorpios Hurricane och ytterligare en helg senare (27-29/6) stller sig p scen p Brvalla.

Brvalla ligger inte bara rtt i tiden tv veckor efter Download, man siktar ocks p att bli en tillrckligt stor festival fr att kunna matcha ett s stort band som Slipknot och skulle i praktiken kunna sljas in i paket med 75 000 man stora Hurricane. Plus d att delar av Slipknot redan finns p plats p Brvalla med sitt andra band just den helgen (Stone Sour som just nu dessutom har passande luckor i sitt presenterade spelschema fr s vl Download som Hurricane).

Sledes, jag sger inte att det kommer bli s, men nog lr frgan tminstone ha vckts bokningsagenter emellan.
* * *

I vriga Brvalla news kan konstateras att jag bytte ngra ord med festivalens bokningsgeneral Gunnar Lagerman under grdagen (lngre artikel hittar ni hr: http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6234645).

De 50 band som det talats om till festivalen rr sig om riktigt etablerade och skapligt stora band. Lokala akter och annat smtt och gott rknas inte in i den summan. Med andra ord kommer det ske betydligt fler n 50 upptrden p Brvalla nsta sommar.

Det r inte alls uteslutet att det kommer fler artister i samma storleksordning som de som redan r presenterade i framtida bandslpp.

Genrefrdelningen r ngot som kommer att jmna ut sig, det kommer fler godbitar, lovade Lagerman.

Jag passade dessutom p att frga om Bullet For My Valentine som ju bekrftade p sin hemsida att de ska spela p Brvalla men snabbt som sjutton plockade bort det och sedermera inte fanns med i det bandslpp som offentliggjordes i fredags. Lagerman fick ett minst sagt lurigt leende p lpparna och konstaterade:

Ja, det var vldigt mrkligt...jag vet inte vad som hnde dr...

Mikael Mjrnberg (2012-11-27)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner