Joyzine.se


Recension - Live

Kapten Röd
Putte i Parken, Karlstad
2012-07-06
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-07-07
Hemsida: kaptenrod.se

Greppet att som från ingenstans plötsligt väva in ett dubstep-parti i 1 000 000 nollor är lika oväntat som det är väldigt bra. Det regnhärjade Karlstad darrar under den mullrande basen när kaptenen spattigt störtar fram och tillbaka över scenen i en ljussättning som för en gångs skull är ganska nedtonat sparsmakad. Det är hotfullt och uppfordrande på ett sätt som inte alls känns särskilt Kapten Röd, men som just därför passar alldeles utmärkt.

Just det där härliga Skrillex-utbrottet är emellertid det enda som överraskar. Annars är det en ganska traditionell Kapten Röd-föreställning den gänglige sångaren med kompband bjuder upp till. Det innebär en påse med hits som styckas upp, sätts ihop, staplas på varandra, stannar av och sätter fart igen. Säga vad man vill om sättet att egentligen aldrig spela hela melodier utan ständigt vrida och vända på dem och peta ihop dem med andra, men de tighta kompmusikanterna i Ribbit Boom Band gör det väldigt snyggt.

Publiken tycks också gilla det. Trots att ett ihärdigt regn vägrar att släppa taget om festivalområden är det en stor skara som troget står kvar steppandes på stället, dansande reggaesteg i gula regnponchos eller genomsura festivalkläder och ivrigt viftande med allsköns lemmar i skyn. Det är lite av en fest när kaptenen langar iväg melodiska pärlor som Saknade vänner och In kommer ting och upplägget är sådant att till och med de som kanske inte är hans största fans kan tycka det är kul.

Ju mer dom spottar lockar så klart fram storjublet mot slutet och när Kapten Röd efter ett gott dagsverke kliver av scenen kan man inte annat än konstatera att det är en akt som gör sig alldeles utmärkt på festival. Lite efter devisen, det funkar för alla.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Mikael Mjörnberg
Kapten Röd
Kapten Röd & Majorerna (2008-05-03)
Kapten Röd (2010-07-30)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner