Joyzine.se


Recension - Live

Paolo Nutini
Where The Action Is, Göteborg
2011-06-28
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2011-06-29
Hemsida: www.paolonutini.com

Det stod tidigt klart att den fagra lilla pojken med hasselbrunt hår, genomträngande blågrå ögon och ett spjuveraktigt leende var mer än bara utseende. Där fanns även en röst som innehåller mer erfarenhet och mognad än vad man först kan tro. Född i Skottland, med föga förvånande rötter i Italien, slog Paolo Nutini igenom i Storbritannien 2006 med sin souliga debut ”These Streets”. Flickidol och kritikerrosad, vägen mot framgång låg utstakad.

Vad hände sedan? Jag vet faktiskt inte. Paolo försvann från min radar, från att ha lyssnat sönder 60-talsdoftande New Shoes, den ultimata starten för ett bra humör, riktades mina tankar åt annat håll. Fram tills jag såg bokningarna till årets Where The Action Is. Fort ut på Spottan och kolla vad grabben haft för sig den senaste tiden. Massor visade det sig! Det var priser hit och det var utmärkelser dit, alltså kunde jag förvänta mig en fantastisk spelning denna stekheta dag i Azaleadalen i Göteborg?

Precis som tidigare band under dagen, då främst Jenny & Johnny och The Serenades, handlar Paolo Nutini mycket om att förmedla en känsla av att må bra. Eller rättare sagt, min tolkning och mottagning av musiken får mig att må bra, vare sig det är upphovsmannens avsikt eller inte. Tillåt mig att dra en hemsk liknelse, det är lika mycket sol som det är soul när Nutini med vänner drar fram över scenen. Ändå är jag inte helt övertygad. Kanske kan en snygg cover på MGT och deras Time To Pretend, , inklusive trumpeter och allt, göra susen?

Med facit i hand uppfyller Paolo Nutini ändå mina förväntningar något sånär. Må-bra-känslan finns där, men precis som var fallet med The Serenades tidigare känns scenen något för stor. En lika fräsig Paolo Nutini på säg Pustervik vid Järntorget i Göteborg tror jag hade varit minst tre gånger så bra. Sedan haltar tyvärr det nya materialet något, variationen uteblir. Och vad är detta för slags illasinnat påfund att skippa New Shoes? Skäms Paolo!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner