Joyzine.se


Recension - Skiva

The Itch
Spreading Like Wildfire, 2011
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-07
Hemsida: www.theitch.se

Av någon obegriplig anledning vill skivbolaget dra parallellen att The Itch aspirerar på den tron som The Hellacopters lämnade efter sig i rocksverige. Om man prompt ska jämföra är The Itch ställda bredvid The Hellacopters finessfulla grace snarast att betrakta som en elefant i en porslinsaffär, men jämförelsen är väldigt haltande.

Där The Hellacopters svarade för ack så förfinad actionrock med ena benet en bra bit in i finare salonger svarar The Itch snarare för skitig skrevrock. Stonerpyntad och med inte så lite sydstatskänsla. Bourbon-dränkta riff vevas upp och ner, muskler spänns, duschen uppsöks aldrig och lemmarna är ständigt erigerade.

Jag försöker inte alls klanka på genren som sådan. Jag diggar den när utförandet är det rätta. Men The Itch låter som att de själva tycker att de är så sinnessjukt jävla fräcka (om de tycker det eller inte har jag ingen aning om men det är känslan som finns i soundet och framförandet) och att just det är ett ändamål som är viktigare än att skriva bra musik.

Låtmaterialet på ”Spreading Like Wildfire” är tämligen beige, texterna känns mest som frossande i klyschor och svänget är, även om det bitvis finns där, knappast markant. The Itch står långt, långt efter föregångare som Mustasch eller Sparzanza när det gäller att spela den här fläskiga typen av musik på hemmaplan.

I min värld är låtskrivande a och o. Det är det uppenbarligen inte för The Itch.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner