Joyzine.se


Recension - Skiva

Aerial
Put it this way in the headlines, 2010
Skivbolag: Nomethod Records
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-09-04
Hemsida: myspace.com/aerialmusic

”Vi började fantisera om pressbilder där vi skjuter duvor och började spela mer ostämt än nånsin, både instrumentalt”, så säger Areal om sitt tredje fullängdsalbum ”Put it this way in the headlines”. Men särskilt mycket duvskjutande hör jag inte. Melodierna är snälla och i texterna simmar de med delfiner. Men det är ganska fint i alla fall. Emellanåt är det postrockigt och ibland när det blir mer nedtonad pop låter det lite som Death Cab For Cutie.

En bit in i albumet blir det dock tröttsamt att lyssna på de förutsägbara melodierna och den gulliga sången. Problemet är att det är alltför slätstruket. Varken produktion eller arrangemang överraskar och det enda som sticker ut på skivan är introt till första låten First of all och den röjiga Vacant Dreamers som kommer som en frisk fläkt efter en rad sövande låtar. All refrain tillhör också de bättre låtarna och är så välskriven som många av de andra låtarna också hade behövt vara.

Albumet hade kunnat bantas ner rejält till förmån för de bättre låtarna på skivan men för att riktigt göra ett intryck hade de nog behövt skjuta de där duvorna istället för att fantisera om det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Aerial
Arvikas vassaste band 2007
Aerial (2008-01-01)
Aerial (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner