Joyzine.se


Recension - Skiva

Florence
Feel, 2006
Skivbolag: Mono Music/Universal
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-05-30
Hemsida: www.florencelove.com

Vad får man om man slår ihop tre genuint dansbegåvande damer, alla med referenser till åtskilliga musikalframträdanden, som dessutom kan ta ton, och sedan låter en viss Benny Andersson sätta sig i producentstolen? Svaret är Florence, musikalpop extravaganza.

Florence har en aning annorlunda målsättning med sitt musikskapande. Resultatet upplevs som allra bäst i den rena musikdramatiska föreställningen där både dans, musik och text väger lika tungt. Florence är mer av ett liveband med andra ord. Ändå har man valt att samla elva spår på skiva under titeln "Feel", en skiva som utom rimliga tvivel vittnar om den gemensamma musikaliska bakgrunden. Jag tänker direkt "Kristina från Duvemåla" utan egentligen ha lyssnat på mer än brottstycken av just den musikalen, det är mer formen på låtarna som känns igen. Ibland är det stort och svulstigt, man slår på stora trumman och gestikulerar grandiost som i inledande Give me the part. Ibland är det litet och ömkligt. Bitterljuvt och smekande som i Verklig och Sakta, skivans två mest berörande låtar.

För sjunga kan Anna Granath, Sara Jangfeldt och Lisa Östberg, men det är också allt de gör på "Feel". Deras övriga talanger, vilka jag är övertygad om är alldeles fantastiska, kommer tyvärr till korta. En skiva saknar givetvis alla de övriga element som måste till för att skapa en helhetsupplevelse av detta slag. Det blir väldigt tydligt i just detta fall då musiken uttalat bara är en del. Utan koreografin, dansen, faller det hela ganska platt. Låtarna och arrangemangen i sig är inte starka nog att stå på egna ben, de känns överlag bara som låtar i mängden. Även om de andas den dos professionalism som man kan förvänta sig när Abba-Benny är inblandad. Tanken kittlar ändå att det skulle vara intressant att få se detta konststycke så som det är menat att upplevas och då se om Florence är duktiga nog att få mig att ändra uppfattning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Martin Prahl
Popadelica 2009
Florence Valentin (2009-07-31)
Florence Valentin (2009-05-02)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner