Joyzine.se


Recension - Demo

MCD
Moln Som Tid
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-11-18
Hemsida: myspace.com/mexicancatdance

Jag är osäker på om bandet kort och gott heter MCD, eller om det ska vara Mexican Cat Dance. Det är deras myspace som skapar viss förvirring. Hursomhelst är detta ett band från Örebro, vars ”Moln Som Tid” är en demo bestående av fem låtar.

Inledande spåret, Karavanen, sätter på något sätt standarden för vad som komma skall. Det låter som om man velat göra ett utdraget psykadeliskt jam i stil med The Doors och kanske lite Velvet Underground. Det misslyckas dock totalt och tyvärr så fortsätter skivan på den vägen. Det är amatörmässigt, inte alls särskilt välspelat och framför allt otroligt ospännande. Nomadernas ritt låter däremot lite rolig, precis som ett Nintendo 8-bitarsspel, men det tror jag väl egentligen inte är grundtanken. På Vulkanen har man försökt använda sig av rundgång, men även det faller lika platt. Fast här får i alla fall lyssnaren höra sång. Eller antydningar till sådan, då den nämligen blir rätt otydlig i bandets skramlande. Vilket å andra sidan inte gör något, eftersom rösten inte verkar vara särskilt mycket för världen ändå. Basgången drygt två minuter in i avslutande Moln som tid är väl det mest tilltalande på denna demo.

Nej, som ni förstår är MCD inte alls i min smak. Jag kan inte heller föreställa mig någon som faktiskt skulle gå igång på den här musiken. Bandet letar spelningar som sagt, och visst. Live skulle jag nog kunna tänka mig att ge dem fem minuter, en andra chans för att se om de ändå har några kvaliteter. Men här och nu blir det papperskorgen direkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The High Fives
Torpedo
Set Your Goals (2006-01-01)
MCD ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


MurreBurre, 2009-03-31 09:55:42 (212.247.51.122)

MCD är ett utav de bästa band som finns och Karavanen är helt underbart bäst :D

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner