Joyzine.se


Recension - Demo

Loving Chokes
Lady pilot
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-01-06
Hemsida: -

Loving Chokes består av fyra femtonåringar som säkerligen är besvärade av hormonsvängningar och andra pubertala fenomen för tillfället. Hur ska man annars förklara en sampling som ”Åh vad skönt att skita ut en stor skön korv” som får inleda en annars seriös låt som Wasted? Härlig pubertal kiss- och bajshumor. Visst är det hejdlöst skojigt med bajs, men det var bara när man var yngre som man inte klarade att hålla isär det seriösa och det flamsiga. Puberteten brukar det visst kallas.

Annars försöker Loving Chokes ha en ganska seriösframtoning och bjuder på lite lätt rockig pop. Jag blir nästan genast uppmärksam på hur mycket som är lånat i den här gojan. Det mesta låter som saker jag hört flertalet gånger förut och det är ju inte helt roligt. Killarna spelar inte helt illa, men de tycks sakna den riktiga gnistan som gör de riktigt bra banden så bra. Det hela låter mest halvlojt och bristen på egna riktigt bra idéer förtar stämningen.

Sångaren Joakim har en hyggligt säregen röst, men jag tycker den låter lite väl konstlad. Med lite jobb skulle den dock kunna bli riktigt bra, en stöttepelare som det här bandet är i behov av. För tillfället är det här bara tråkigt och stundtals lite pubertalt fånigt. Men som sagt, det rör sig om killar som är femton bast och vi vet ju vad som brukar hända med band när de utvecklas. Det kan så att säga bara bli bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner