Joyzine.se


Recension - Demo

Frankfurt
The greatest pillow fight of all time ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-29
Hemsida: www.frank-furt.tk

Den inledande kompositionen Autobahn by night låter som en blandning mellan någon tokrolig Doktor Kosmos-låt och Östen Warnebrings gamla slagdänga Tyrolerhatt. Att påstå att det är bra vore verkligen att ljuga, däremot är det klart underhållande.

Den synthbeklädda popmusik som Joel Josefsson egenhändigt knåpat ihop är inte på något sätt bra. Stundtals är framförandet så fruktansvärt otight att man mår dåligt. Basen snubblar taffligt gång på gång och tempot ökar och minskar helt oproportionerligt och utan någon som helst baktanke. I alla fall ingen som kan skönjas. Dessutom är sången då och då ganska ostämd.

Det finns fler negativa saker att säga om sånginsatsen. Den är alldeles för tam, det låter som om Joel håller igen. Det skulle kunna bli betydligt bättre tryck i flera av låtarna om sången bara pushades lite hårdare. Men det är klart, om gossen tagit i hårdare kanske rösten skurit sig helt och hållet.

Till Frankfurts försvar skall sägas att det här inte på något sätt kan vara helt seriöst menat. Det räcker att koncentrera sig på den käckt studsande musiken en liten stund för att upptäcka glimten i ögat. Ta dessutom demons namn eller en låttitel som For all the butter in the little land som exempel. Men även om självironin och humorn finns där tycker jag herr Joel kunde ha jobbat på att få till ett tight framförande. Det här är egentligen helt värdelöst, det andra a:et delas ut för underhållningens skull.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner