Joyzine.se


Recension - Skiva

Rebellion
Miklagard - the history of vikings part II, 2007
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-12
Hemsida: www.rebellion.st

Andra delen i tyskarnas trilogi om vikingar inleds ganska lovande med ödesmättade Vi seglar mot Miklagard. Charles Rytkönen från Morgana Lefay gästsjunger på svenska och tyskgänget lyckas verkligen sätta stämningen. Som upplagt för en intressant resa i svallvågorna bakom det framrusande vikingaskeppet alltså.

Det är dock falsk marknadsföring för efter den mörkt släpande öppnaren blir det standardiserad tyskmetal av hela grejen. Rebellion lirar flat power metal med lite extra riv i gitarrerna och de gör det särdeles ointressant.

Dessutom blir textkonceptet mest fånigt. Även om det är baserat på en historia om svenska vikingar känns det mer än lovligt krystat när en svettig tysk mässar ”Sweden, oh Sweden my fatherland, my home”. Snudd på skrattretande faktiskt. Michael Seifert är ingen överdrivet extravagant vokalist och i hans händer blir texter av det här slaget smått patetiska. Hans ylanden är inte usla, men tämligen standardiserade och således ointressanta.

Power metalpöbeln köper väl förmodligen det här. De brukar ju gilla stela koncept och serier av skivor med teman. På hemmaplan lär Rebellion fortsätta att sälja bra. Själv kan jag inte annat än gäspa efter den inledande pärlan. Tyskarnas grej är bara grå och standard. Jag skulle ljuga om jag skrev att jag ser fram emot den tredje och avslutande skivan i trilogin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Årets bästa 2013 enligt Anna Enkvist
Dollface (2010-01-01)
MCD ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner