Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Olen'k
Silently noisy, 2005
Skivbolag: Cold Meat
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-10-11
Hemsida: www.olenk.com

Det är inte ofta en titel verkligen avspeglas i soundet på en platta. Men i fallet ”Silently noisy” slår franska Olen’k huvudet på spiken. Samtidigt som den är bitterljuv, finstämd och lågmäld finns här en melodramisk och smutsig ådra. Bandet glider från folkmusik, via pop till filmiska sekvenser och olustigt mässande. Det finns ständigt en ny aspekt av skivan att upptäcka.

Ena stunden tycker jag mig höra en flört med ledmotivet till James Bond för att nästa svepas med i drömska sångstrofer a la Dilba . Olen’k blandar och ger friskt, den enda sammanhållande länken är egentligen känslan av att under alla uttryckssätt vilar en mörk botten. Bandets största tillgång är utan tvekan sångerskan Elise Montastier vars sångröst är imponerande oavsett vilken typ av mörkt uttryckssätt bandet använder sig av.

Trots att allt rör sig i ett långsamt och finstämt spektra tycker jag det blir alldeles för splittrat. Jag har svårt att hitta en röd tråd och trots att det är beundransvärt producerat talar det aldrig till lyssnarens känslor. De nästintill kyrkliga bitarna är rent av riktigt störande. Olen’k hade onekligen vunnit på att nischa sig hårdare. I nuvarande utförande förtar de sin känsla för att skriva mörk poesi betänkligt.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner