Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Demo

Finnegan's Hell
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-12
Hemsida: myspace.com/finneganshell

Bandet har beskrivits som en blandning mellan Flogging Molly och Dropkick Murphys. Punkt.

Faktum är att jag inte behöver skriva så väldigt mycket mer än så. Finnegan's Hell tar avstamp i den irländska folkmusiken och smutsar ner materialet med punkmentalitet. Det innebär tjo och tjim, hög partykänsla och bra tempo när gänget här ger sig i kast med två egna låtar och tre covers. På irländska folksånger så klart.

Personligen kan jag tycka att det ofta blir lite tramsigt när svenska sångare försöker lägga sig till med en brittisk accent och delvis är så fallet även här. Jag tror Finnegan's Hell hade kunnat framstå som betydligt mycket mer originella och intressanta om de plockat upp irländarnas musik, men spolat deras dialekt till förmån för något mer eget. Nu låter det som att man apar efter lite väl mycket och sällan blir så mycket mer än just ett coverband.

Med det sagt kommer man förstås inte ifrån att den här demon är kul. Utförandet är skickligt och stämningen hög, precis så som den ska vara när det kommer till sådan här dryckespunk. Inne på en trång klubb där rutorna immat igen hade jag knappast tvekat att beställa en pint till om Finnegan's Hell stått på scen.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner