Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Let's Say We Did
Lost & Found EP, 2011
Skivbolag: Nesna Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-04
Hemsida: letssaywedid.com

Innerst inne vill nog musikanterna i Let's Say We Did att deras popmusik ska framstå som lite svår. ”Lost & Found EP” är så där uttänkt avmätt. Musiken tillåts lunka fram och attityden är mellan tonerna av ”whatever”-stuk. Det är i alla fall så det tycks att det ska framstå.

Den där lite frånvända attityden kan fungera ypperligt. Det finns många popband som låter så ointresserade att det blir alldeles briljant. Sad Day For Puppets är väl om inte annat ett ypperligt exempel på det.

Men det finns så klart skräckexempel också och tyvärr landar Let's Say We Did betydligt närmare dem. Rent musikaliskt är The Concretes kanske inte en riktig referens, men när jag lyssnar på den här epn får jag flashbacks till gruppens oerhört tradiga spelningar de första åren när allt tycktes gå ut på att de skulle se så uttråkade ut som möjligt. Den här musiken signalerar lite samma sak. Den blir lite för inåtvänd helt enkelt.

Nu förstår jag lika väl som alla andra att Let's Say We Did inte gått in för att göra en tråkig skiva. De har säkert haft goda intentioner. Men det makliga tempot, den sävliga sången och framförallt det faktum att melodierna hamnar någonstans i bakgrunden gör att de inte når fram till mig. Sad Day For Puppets är förresten en ypperlig referens rent musikaliskt också, men jag väljer dem alla dagar i veckan före den här ep-inspelningen.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner