Joyzine.se


Recension - Demo

Chimneyheart
To The Place You Come From
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-04-12
Hemsida: www.chimneyheart.com

Mannen bakom Chimneyheart heter Henrik Svedlund-Rodriguez. Han kommer ursprungligen från Sverige men är bosatt i Berlin. 2005 reste han runt i Colombia och samlade på sig historier som året efteråt utgjorde hans debutalbum ”The Colombia Songs”. Fem år har passerat sedan dess och nu är Henrik tillbaka med ”To The Place Were You Come From”, ett album med en enkel och okonstlad ljudbild som ibland påminner lite om Bright Eyes.

Det är svårt att kategorisera musiken som Henrik skapar eftersom alla spåren på demon är väldigt lika varandra samtidigt som de skiljer sig åt väldigt markant. Men det som de har gemensamt är att de alla i grund och botten låter som experimentell, skitig garagepop skriven av en singer/songwriter.

39-Spacemen och Nighttime Driving, som ger väldigt tydliga The Drums-vibbar, är de helt klart bästa låtarna. De sticker ut med sina effekter på sången och en ljudbild som är en stor kontrast till de övriga spåren. De framstår helt enkelt som lite mer spännande och intressanta och jag hoppas innerligt att herr Svedlund-Rodriguez bjuder mer på den varan på nästa album.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner