Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Live

I'm Kingfisher
Debaser Medis, Stockholm
2010-11-08
Av: Anders Nilsson
Publicerad: 2010-11-09
Hemsida: www.imkingfisher.com

I'm Kingfisher

Trots nästan unisona hyllningskörer i utlandet har singer-songwritern Thomas Denver Jonsson i Sverige mest varit en artist för konnässörer. Det senaste decenniet har det blivit drygt 400 spelningar i totalt närmare 20 länder, så någon dununge när det gäller liveframträdanden är Jonsson verkligen inte.

Nyligen släpptes Jonssons fjärde platta "Arctic", den första under nya namnet I'm Kingfisher. Huvuddelen av setlistan utgörs av låtar från denna. Studioversionerna innehåller inte sällan stråkar, keyboards och trummor, men här framförs låtarna med akustisk gitarr som enda instrument.

Elina Johansson (Dear Euphoria) gör ett kort men bra inhopp som kör, i övrigt är det bara Thomas Jonsson, hans gitarr och en knippe utmärkta låtar. Visst hamnar någon enstaka röstton fel och visst är det något gitarrplock som inte är klockrent, men det adderar bara till den genuina känslan i I'm Kingfishers musik.

Mäktigast är Deer Theatre som avslutar Grumssonens Debaser-debut magnifikt. Om de nickande huvudena och de allt högre applåderna är något att gå på väntar genombrottet i hemlandet runt hörnet. Jag hoppas det, för I'm Kingfisher är verkligen värt att upptäckas.

Fotnot: I'm Kingfisher ger en gratisspelning på Fritz Corner i Stockholm den 17:e november.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner