Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Demo

Class of Kill'em High
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-01-18
Hemsida: www.classofkillemhigh.com

För att vara ett ungt, färskt band som på sitt promotionfoto poserar i Kulturkammarens (tror jag) sjukt osexiga replokaler i Norrköping låter Class of Kill'em High väldigt moget och vitalt. Den här demoinspelningen skulle lätt ha kunnat passera som något från ett betydligt mer etablerat gäng. Inlevelse, spelskicklighet och attityd, allt finns här nedplöjt i fyra intressanta spår.

Det enda som avslöjar att gruppen nog inte riktigt funderat färdigt över sin musikaliska identitet ännu är att demon visar upp två vitt skiljda inriktningar. Att det rör sig om dyster indierock, så långt kan jag hålla med gossarna i deras egna beskrivning. Men där tar det också stopp. Class of Kill'em High behöver hitta lite mer av en röd tråd i sitt skapande.

Å ena sidan låter de som en brittgrupp som lånar friskt av Joy Division. Ni vet sköna gäng som The Strokes och White Lies. I dessa partier låter sången som en blandning mellan Harry McVeigh (White Lies) och snubben som sjöng i Crash Test Dummies (Mmm Mmm Mmm ni vet).

Å andra sidan vill gruppen vara lite mer grunge och har säkert lyssnat en hel del på Nirvana. Uttrycket landar emellertid betydligt närmare Pearl Jam, mycket på grund av att sångaren sjunger likt en dekadenssluskig Eddie Vedder.

Jag diggar båda stilarna och imponeras över att Class of Kill'em High låter så professionellt i allt de gör. Men elementen kuggar inte riktigt i varandra. I alla fall inte ännu. Peking-orkestern har med andra ord en del kvar att jobba på, men när grejerna väl faller på plats kan det här bli ett riktigt monster.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner