Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se





Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Demo

One Two One Two's
Mayday on a may day
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-01
Hemsida: myspace.com/onetwoonetwos

”Vuxna Människor” är en fantastiskt bra film (ja, jag har sett den alldeles för många gånger) där Felix Herngrens helsköna karaktär Frank konstant brottas med sina mer eller mindre absurda tankar. Ni vet sådana där fixidéer som plötsligt bara dyker upp. Att man kanske skulle moona den där klienten rakt i ansiktet, kasta portföljen med de viktiga papperen rätt i kanalen eller ännu värre: ligga med en gammal skata i tunnelbanan. Det är en klockren skildring av galna infall som vi alla får (vem har till exempel aldrig tänkt tanken att hoppa över ett broräcke eller kasta frukt på polisen bara på skoj?), men i slutändan avhåller oss från att utföra. Som en annan karaktär i filmen säger, ”det är sådant man tänker men inte gör”.

Skulle vi göra vad som faller oss in skulle världen bokstavligt talat gå åt helvete. One Two One Two's från Örebro saknar just den spärren. I sin musik gör de precis vad som faller dem in utan att hålla igen och resultatet barkar...just det, stuprakt utför.

Jag kan ge närkingarna så mycket som att de är okej på att spela. I övrigt är det den naturligaste saken i världen att de fortfarande sitter i sin klädkammare hemma i Örebro och trycker. Klämmigt döpta ”Mayday on a may day” låter verkligen illa. Inte bara för att sången är enerverande halvdålig, utan snarare för att låtarna är mischmasch av missriktade idéer utan substans. Akustisk pop möter tramsig studentmusikal (Cigarettes on my mind är det värsta jag hört på länge) på ett sätt som inte är angenämt någonstans. Att göra vad som faller en in utan att sålla är en rakt igenom dålig idé, det förstår ju till och med Frank!

Nu får One Two One Two's ta en hel svada och klä skott för en mängd pretentiösa individer som lägger en positiv värdering i att gå in för att vara svår. Det är jag mycket medveten om. Men ”Mayday on a may day” får mig bara att tänka på konstfacksidioter som ställer till jävelskap med konsten som alibi och sådant gör mig förbannad.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.se



artiklar / krnikor
recensioner