Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

Dexter Jones' Circus Orchestra
Side by side, 2007
Skivbolag: Fuzzorama Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-15
Hemsida: www.circusorchestra.com

Luta dig tillbaka i soffan, fåtöljen eller var du nu sitter, slut ögonen och lägg alla dagens vedermödor bakom dig. Släpp allt och slappna av. Låt tongångarna från Dexter Jones’ Circus Orchestra gripa tag i dig och helt och hållet bestämma över tid och rum. Visst känner du? Visst är det avslappnande!?

”Side by side” är en skiva att slappna av till. En behaglig tripp in i retrorockens land. Där tempot aldrig är för högt och där melodier och låtar svävar som i ett vakuum. Jag kan sitta länge och bara lyssna på de tillbakalutade toner som strömmar ur högtalarna. Det är själavård och rekreation på samma gång. När man är på rätt humör oerhört behagligt.

Samtidigt som det kan göra skivan fantastisk är det dess svaghet. Man måste vara på humör för att kunna uppskatta ”Side by side” fullt ut. Annars blir det lätt en vanlig resa genom landet längesedan.

Vad man dock inte kan ta ifrån gruppen är att den spelar retrorock utan att det låter sökt. Det egna uttrycket är så att säga tydligare än arkeologistämpeln. När Dexter Jones’ Orchestra river av Lock the cage, Conceptual ways och en handfull melodiska rockbitar till finns hela tiden en så viktig integritet där.

Samtidigt som gruppen uppenbart sneglar mot 60- och 70-talen kan man heller inte undgå att de tagit en och annan ingrediens från den moderna stonerrocken. Det hjälper till att göra ”Side by side” intressant. Trots några Dire Straits möter Hellacopters-solon för mycket uppskattar jag skivan för det genuina verk den är. Men som sagt, det gäller att vara på rätt humör för maximal njutning.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner