Joyzine.se

Annonsera p Joyzine.se

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /customers/b/a/d/joyzine.se/httpd.www/control/DatabaseController.php on line 68

Recension - Skiva

What's Up
In Pose, 2007
Skivbolag: Plugged Records
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-12-04
Hemsida: www.whatsuponline.se

I våras anordnade skivbolaget Plugged Records en audition i Globen i Stockholm där vinnarna bildade pojkbandet What’s Up. Konstruktionen är klassisk; fyra 16-åriga killar med välkammade frisyrer som framför en välstrukturerad samling låtar av flera olika låtskrivare. Första singeln Go girl påminner om Darin och Backstreet Boys senare låtar, där synthar och sångeffekter dominerar ljudbilden. Det är visserligen inget nyskapande, men ger inte desto mindre ett bra driv som är synnerligen välanpassat för nattklubbarnas dansgolv.

Ludwig, Johan, Eric och Robin har alla personliga sångröster som fungerar bra tillsammans och jag tvivlar inte på att de var de rättmätiga vinnarna i tävlingen. Tyvärr hjälper deras röster inte upp albumet, när låtarna lämnar mycket i övrigt att önska. Inledande If I told you once är visserligen en bra partylåt, men där tar det stopp. Texterna består uteslutande av luft och de intetsägande melodierna ekar tomt, trots att producenterna febrilt har försökt ge låtarna liv med allehanda filter och effekter.

Smaklöst? Svaret är tveklöst ja. När många låtskrivare ska pumpa hits till ett band på det här sättet är det såklart svårt att ge albumet en själ. Musiken lämnar inga spår efter sig, vilket är tragiskt med tanke på att killarna verkar vara duktiga och entusiastiska inför livet som artister. Men istället för att bli irriterad över att What’s Up är ännu en symbol för musikbranschens girighet, sjunger jag stillsamt med i Such a fool en stund, innan jag byter skiva och lyssnar på något annat.

Dela p Facebook Dela p Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlgg:


Lina Saade, 2007-12-19 00:41:12 (83.233.58.34)

Hmm .. håller inte med!

Sök på Joyzine.seartiklar / krnikor
recensioner