Joyzine.se


Fem korta

Anna Stadling

Fem korta frågor till sångerskan Anna Stadling...

Du har vid det här laget varit ute på en lång rad turnéer med Lars Winnerbäck, hur är det att göra dem? Hur är känslan när turnéerna hela tiden blir större och större?
Det är fantastiskt att vara på turné med Lars Winnerbäck & Hovet. Vi har ju varit med några år nu, inte varje turné, men många! Det känns förstås jättekul att få ha varit med och se hur allt vuxit, publiken blivit större, hur scenerna och hela turnéapparaten växt. Framför allt tycker jag Lasse har blivit en grym artist. Samtidigt tror jag hela sällskapet verkligen gillar det mindre och intima nästan mer. Det finns nåt väldigt mäktigt med det lilla och det är lätt att det blir opersonligt och distanserat när det blir för stort. Det är en utmaning att behålla det intima och nära när man står på stora scener. Vi pratade om det inför sista giget på Zinken då det var 18000 i publiken. Det går inte riktigt att ta in! Men vi lyckades ändå skapa en intim och nära stämning kändes det som.

Hur landar man och anpassar sig till vardagen igen efter en så omfattande och lång turné som exempelvis den ni gjorde i somras?
Det där är olika för alla och lite från gång till gång för mig. Jag åker helst bort en stund om det funkar. Bort från stan, till landet i Norrland eller utomlands. Träffar familjen och vänner eller kanske helst ingen alls förutom min man. Men det är inte helt lätt att bara stänga av, det är väl som alla jobb antar jag. Man måste liksom sortera ner allting inom sig, allt man varit med om och för mig tar sånt lite tid. Har jag kunnat göra det känns det alltid lite lättare att ta tag i nya saker, att vara lite tom och rensad i skallen, men det är verkligen inte alltid den tiden finns tyvärr.

Vad står för dörren i din egen karriär framöver?
Jag jobbar på med lite olika projekt just nu. Jag vet inte riktigt vart det leder men min förhoppning är att det snart ska finnas något nyinspelat. Jag gör alltid konserter och gästar här och var så det känns fullt upp hela tiden. Hovet gör tre spelningar med gäster på Mosebacke den 14-16 november. Dessutom fortsätter mitt & Iddes samarbete och det känns grymt kul.

Nämn de tre artister som du allra helst skulle vilja samarbeta med.
Oj det var ingen lätt fråga. Får man önska sig vem som helst? Utan hämningar skulle jag otroligt gärna vilja sjunga duett med Emmylou Harris . Det är en enorm röst hon besitter. Jag har lyssnat på det mesta hon gjort och hon berör mig varenda gång. Hon har en förmåga att alltid välja bra låtar när hon gör något. Hon både skriver själv och sjunger andras låtar vilket jag känner igen mig i. Det är en konst att göra någon annans låt till sin egen... Detsamma skulle vara att få sjunga med Maria McKee. Min stora inspirationskälla! Hennes galna person och enorma röst skulle vara en utmaning att matcha. Det känns som att önska sig julklappar nu helt plötsligt, sånt man troligen inte kommer få men skriver ner ändå...Så jag avslutar med Steve Earl. Att få sjunga en låt som Goodbye eller Poison lovers eller vad som helst med honom vore mäktigt. Hans texter, närvaro och självklarhet tilltalar mig.

Berätta om det fortsatta samarbetet med Idde Schultz? Vad har ni tänkt ta er an den här gången? Idde och jag kommer göra en platta till och den här gången blir det mer nyskrivet material, eget och andras. Vi får se vad det blir. Det känns spännande. Vi gör lite konserter i höst men mest kommer vi fokusera på att jobba fram den nya plattan som vi hoppas ska komma ut nästa höst.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2006-10-31
Foto: M & M Pictures
Hemsida: www.stadling.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner