Joyzine.se


Recension - Live

The Lost Patrol Band
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.myspace.com/lostpatrolband

Det är ovant att se Dennis Lyxzén med en gitarr på magen. Genast går mycket av det som är hans spastiska scenpersonlighet förlorad och han känns mer som en vanlig frontman än det gymnastiska knippe energi som vi vant oss vid att se i The (International) Noise Conspiracy och inte minst då det begav sig i Refused. Men så är också punkpopiga Lost Patrol Band en lite annan grej än de övriga banden.

Soloprojektet som gått och blivit ett riktigt band har aldrig på riktigt kunnat imponera rakt igenom. Så är det med den här spelningen också. Lyxzéns taktfasta nickanden och klara sång är förstås kul, men övriga bandmedlemmar, med anknytning till exempelvis Deportees, är ruggigt anonyma. Samma sak med låtmaterialet. Vissa låtar är fantastiska hits som med en lite piggare publik hade kunnat lyfta taket av Stora dansbanan, medan andra mest är trötta upprepningar av vad som tidigare gjorts i punkhistorien.

Som mellansnackare finns det dock inte många som har den pondus som Lyxzén kan uppbåda, även om han denna förmiddag kniper käft så mycket som möjligt för att ha tid att bränna av så många låtar som möjligt. Det resulterar i att mycket av den politiska predikan som brukar rasa ur hans mun uteblir och han känns ännu mer som en genuint trevlig frontman. Det vilar en glad, men ändå återhållen stämning framför scenen.

Att Lost Patrol Band öppnade dagens program under Hultsfredslördagen är ingenting som jag kommer minnas om några månader, men just i den stund Lyxzén och hans kumpaner står där på scenen känns det som en bra öppning på dagen. Dess harmlösa punkrock är precis lagom lättillgänglig att starta till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Lost Patrol Band (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner