Joyzine.se


Recension - Live

A Camp
Hultsfredfestivalen
2002-06-14
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-06-24
Hemsida: -

Cardigans-sångerskan Nina Perssons sidoprojekt A Camp skulle inte fungera någon annan tid än tidigt på förmiddagen. De tillbakadragna och nervöst mesiga melodierna fungerar bara inför en relativt nykter publik i fullt dagsljus (huruvida tonerna fungerar i sängkammarens mörker nattetid är jag så här långt ovetande om). Ändå är fredagens första spelning på Hawaii särdeles trist och livlös. De snirkliga melodierna och Ninas härliga sångröst lyckas inte gjuta någon värme i de bakfulla själar som samlats framför scenen.

I The Cardigans (för övrigt ett av världens larvigaste bandnamn) är Nina ganska tuff och tar för sig, med soloprojektet försvinner hon helt. Låtarna blir könlösa och rejält ointressanta samtidigt som sångerskan mest tycks vara förlägen över att bara få stå på en scen där Slayers förstärkare skymtar i kulisserna. Det är helt enkelt genuint tråkigt att titta på A Camp denna fredag förmiddag.

Klart bäst är inte helt oväntat hitsingeln I can buy you som är en grymt bra låt. Annars är det som sagt bara segt, lamt och potenslöst. Kanske hade det fungerat lite bättre på en trång scen som Stora Dansbanan, men jag är tveksam till att A Camp är ämnat att vara ett liveband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred Stoxa – lyckat!
Grammisgalan: ett fiasko!
A Camp (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner